Skip to main content

Tea van Piere

Eerlijk, zorgzaam, meedenkend, empathisch, fijn
In mij vind je een coach die naast je staat. Iemand die luistert zonder oordeel en doortastend analyseert waar de schoen is gaan wringen. Als het nodig is, confronteer ik je met overtuigingen die jou belemmeren. Want ik kom op voor wie jij bent.

Mijn eigen verhaal

Een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en nogal wat belemmerende overtuigingen zorgden ervoor dat ik me jarenlang aan mijn omgeving aanpaste als een kameleon. Want: ik redde me wel. Het was mijn manier om een veilige ruimte voor mezelf te creëren tijdens en na het opgroeien met een moeder met een bipolaire stoornis.

Pas veel later leerde ik om zélf ruimte in te nemen. Dat was een proces van jaren, met periodes van worstelen en zoeken. Ik was mijn leven lang eigenlijk altijd bezig met zelfonderzoek om sterker te worden. Het ontmoeten van mijn grote liefde, het overlijden van mijn moeder en een burn-out lieten me uiteindelijk inzien dat mijn copingmechanismen niet meer werkten voor me. Dat verandering nodig was. Ik leerde om mezelf op de eerste plaats te zetten en me kwetsbaar op te stellen.

Wat neem ik mee

Ik heb altijd gewerkt met mensen en heb achttien jaar ervaring in de zorg. Ik begeleidde mensen met allerlei psychische of psychiatrische problemen. Denk bijvoorbeeld aan angst, schaamte, burn-out, verslaving of problemen rond zelfbeeld of onverwerkte emoties, maar ook depressie, psychose en dissociatie.

Deze ervaring neem ik mee in mijn begeleiding als leefstijlcoach om jou te helpen je balans te hervinden. Niet door eindeloos te graven in je verleden of therapeutische sessies te houden trouwens. Wél om vanuit de juiste achtergrond stappen vooruit te kunnen zetten. Op weg naar jou. 

In mijn werk als leefstijlcoach komt alles samen: mijn persoonlijke achtergrond, mijn werkervaring en mijn karakter en sterke gedrevenheid om mensen duurzaam verder te helpen in hun leven.

‘Ik kan nu naar mezelf kijken en het fijne, de kwaliteit en het 'goed zijn' doorgeven aan jou.
Pai delen dus.’

Wat neem ik nog meer mee

De diploma’s Leefstijl- & Vitaliteitscoach (post-hbo geaccrediteerd), heao Communicatie, Verpleegkundige in de psychiatrie (BIG-geregistreerd), docent Ashtanga Yoga en certificaten zoals basisopleiding ACT, losse modules van de Svastha Yoga Therapie opleiding. Daarnaast nog een koffer vol aan deskundigheidsbevordering tijdens de 16 jaar als verpleegkundige, waaronder ook een training tot KOPP-consulent. De laatste jaren verdiep ik mij meer en meer in trauma.

Wil je meer weten?